Podrška bivšim osuđenim licima

Podrška bivšim osuđenim licima

Pred nama je veoma težak period za sve nas, a posebno težak za populaciju sa kojom radimo. U trenutku kada su sve javne službe zatvorile svoje šaltere ona lica koja nemaju materijalnu podršku prilikom stupanja na slobodu biće u najgorem položaju. Vanredna situaciju onemogućava dobijanje dokumenata za one koji ih uopte nemaju, podnošenje zahteva za jednokratne pomoći ili smeštanje u neku od socijalnih ustanova. Zbog toga smo izlisatli nekoliko načina na koje članice i druge organizacije pomažu licima koja su dodatno socijalno ugrožena a među njima su i bivša osuđena lica. Pozivamo vas da podržite njihov rad.

Organizacija Izlazak u okviru svog Dnevnog kluba za beskućnike svakog dana ima otvoren punkt na kome dele sendviće, voće i povrće za sva lica u stanju beskućništva. Punkt se nalazi u Zemunu, u ulici Cara Dušana 16. Punkt radi ponedeljkom, sredom i petkom. trenutno su im veoma potrebna zaštitne sredstva i sredstva za dezinfekciju. Ukoliko ste u prilici da donirate kako hranu, tako i sredstva za dezinfekciju možete da ih kontaktirate na broj 0800 104- 100.

Iz organizacije NEOSTART organizovali su dežurstvo na SOS liniji (065/96-97-999) svakog dana do 20h umesto što je do sada bilo do 16h. Linija pre svega ima za cilj da pruži psihološku podršku, pruži dostupne informacije o pomoći i usmeri na one oblike pomoći koji su trenutno dostupni.

Organizacija Čovekoljublje prosledila je adrese sa punktovima gde se mogu dobiti hrana i osveženje za sva lica bez osnovnih materijalnih sredstava, a koje organizuje Versko dobrotvorno starateljstvo. Oni pakete delje svakog ponedeljka od 9 sati u sledećim hramovima: hram u Francuskoj ulici i pri hramovima Sv. Đorđa na Bežaniji, Vaznesenja Gospodnjeg u Žarkovu, Srba Svetitelja na Кaraburmi, Sv. Кneza Lazara na Zvezdari).Paketi će sadržati osnovne životne namirnice. Detaljnije na:
https://www.facebook.com/Versko.Dobrotvorno.Starateljstvo/posts/3126079210770141?__tn__=K-R

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

shares