Održane konsultacije u okviru projekta “Zajedno za aktivno građansko društvo – ACT” na kome su učestvovali i predstavnici MOPPS-a

Održane konsultacije u okviru projekta “Zajedno za aktivno građansko društvo – ACT” na kome su učestvovali i predstavnici MOPPS-a

Na konsultacijama 19.02.2020. koje su organizovale Građanske inicijative i Helvetas u okviru projekta “Zajedno za aktivno građansko društvo – ACT” koji finansira Swiss Agency for Development and Cooperation SDC učestvovali su i predstavnici MOPPS-a.. Projekat je veoma značajan kako za sve članice pojedinačno tako i za Mrežu.
Osnovni cilj projekta je veća uključenost građana i veća aktivnost nevladinog sektora zbog čega će najviše biti fokusiran na jačanje kapaciteta kako organizacija tako i mreža organizacija. S obzirom da je jedan od nosilaca organizacija “Građanske inicijative” koja rukovodi Resurs centrom, ujedinili su ovaj projekat i Centar, tako da se u narednom periodu očekuje nekoliko besplatnih edukacija. 
Na konsultacijama koje su održali bilo je reči o potrebama mreža čiji su predstavnici bili prisutni i na kojim se nivoima razvoja nalaze. Glavni zaključak je da je osim finansijske, mrežama organizacija građanskog društva u Srbiji potrebna je podrška za bolju koordinaciju radom, strateško planiranje, samo-evaluaciju i krizni menadžment.

Detaljnije na LINKU

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

shares